Sprinter XP-FT

Sprinter XP батериите се познати по неверојатно високата густина на енергија и одлична доверливост за кратки и долги автономии. Sprinter XP-FT имаат конектори од предната страна (front terminal) кои во голема мера ја олеснуваат инсталацијата и одржувањето. Долгогодишното искуство на GNB во VRLA технологијата ги прави Sprinter XP лидери во светот за ваков тип на батерии.

Придобивки:

 • Подобрена густина на моќност во споредба со стандарднитe фронт терминални батерии
 • Оптимизиран дизајн за празнење при висока струја
 • Дизајн на преден терминал со рачки – лесен пристап за побрза инсталација и одржување
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Кратко време на полнење
 • Апсолутно без одржување за целиот животен век

Спецификации:

 • AGM (Absorbent Glass Mat) технологија со висока компресија
 • Дизајнирани во согласност со IEC 60896-21/-22
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум, за зголемена стабилност и отпорност на корозија
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација
 • Класификација според EUROBAT 2015: Од 10 до 12 години животен век
 • UL (Underwriter Laboratories) одобрување
 • Достапно во огноотпорнa UL-94-V0 верзија на куќиште
 • Можност за централно дегасирање
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB Industrial Power, сертифицирани со ISO 9001

Повеќе Превземи каталог