Sprinter P/XP

Maксимизираната густина на енергија на компактнине AGM батерии на Sprinter P и Sprinter XP сериите, се идеален извор на енергија за непрекинато напојување и се особено добри во UPS и други безбедносни системи. Искуство на GNB и иновативноста со VRLA технологијата ги прави батериите на Sprinter најпосакуван избор за акумулатори во сигурносните бекап системи.

Придобивки:

 • Одлични перформанси при висока струја – оптимизирани за кратко време на празнење
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Кратко време на полнење
 • Оптимална густина на енергија – заштедува простор
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

Спецификации:

 • Апсолутно без одржување за целиот животен век
 • AGM (Absorbent Glass Mat) технологија со висока компресија
 • Моќност (10 минути) од 791-3400 вати
 • Класификација според EUROBAT 2015: Од 10 до 12 години животен век
 • Достапно во огноотпорно UL-94-V0 верзија на куќиште
 • Дизајнирани во согласност со IEC 60896-21/-22
 • UL (Underwriter Laboratories) одобрување
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум, за зголемена стабилност и отпорност на корозија
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB Industrial Power, сертифицирани со ISO 9001

Повеќе Превземи каталог