Sonnenschein Solar батериите се специјално дизајнирани за примена во апликации со мали или средни објекти.Типични примени се викенд куќички кои немаат друг извор на енергија, потоа соларни станици, сообраќајни знаци, паркинзи, безжични телефони за итни потреби како и други примени во областа на напојување на уреди за безбедносни потреби.

 

Придобивки:

 • Одлична цикличност – 800 циклуса при 60% длабочина на празнење C10 (на 20 °C)
 • Dryfit Gel – VRLA технологија
 • Најниска потрошувачка на енергија – заштеда на трошоци
 • Робустен дизајн – отпорен при тешки услови
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

 

Спецификации:

 • Номинален капацитет 6.60 – 230 Ah C100 (20 °C)
 • Мало самопразнење – може да стојат до 2 години неупотребувани при температура од 20°C
 • Дизајнирани во согласност со IEC 61427 и IEC 60896-21/22
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB industrial power, сертифицирани со ISO 9001
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Oдобрување: UL (Underwriter Laboratories), DNV GL (Germanischer Loyd)

 

Повеќе: Превземи каталог