Sonnenschein Solar Block батериите се одликуваат со голема моќност и доверливост во потешки услови на работа. Наоѓаат примена во приватните објекти како викендички, вили, кои имаат повеќе уреди за напојување. Се употребуваат и во индустриските соларни системи, мали соларни и ветерни станици, јахти, мерни станици и уреди за безбедносни потреби.

 

Придобивки:

 • Одлична цикличност – 1200 циклуса при 60% длабочина на празнење C10 (на 20 °C)
 • Dryfit Gel – VRLA технологија
 • Најниска потрошувачка на енергија – заштеда на трошоци
 • Робустен дизајн – отпорен при тешки услови
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

 

Спецификации:

 • Номинален капацитет 6.60 – 230 Ah C100 (20 °C)
 • Мало самопразнење – може да стојат до 2 години неупотребувани при температура од 20°C
 • Дизајнирани во согласност со IEC 61427 и IEC 60896-21/22
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB industrial power, сертифицирани со ISO 9001
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Oдобрување: UL (Underwriter Laboratories), DNV GL (Germanischer Loyd)

 

Повеќе: Превземи каталог