Sonnenschein A600 Solar батериите се развиени за употреба во средни и големи соларни системи. Ова се VRLA (Valve Regulated Lead Acid) батерии со dryfit технологија апсолутно без потреба од одржување. Типични примени се соларни и ветерни станици, компании за електродистрибуција, телекомуникации, железници, како и во многу други напојувања каде е потребна висока доверливост на заштита.

 

Придобивки:

 • Одлична цикличност – 3000+ циклуса при 60% длабочина на празнење C10 (на 20 °C)
 • Dryfit Gel – VRLA технологија
 • Најниска потрошувачка на енергија – заштеда на трошоци
 • Тубуларна технологија – за подолг век на траење во најтешки услови
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Можност за хоризонтално монтирање – лесна инсталација и одржување
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

 

Спецификации:

 • Номинален капацитет 294-3919 Ah C120 (20 °C)
 • Дизајнирани во согласност со IEC 61427 и IEC 60896-21/22
 • Мало самопразнење – може да стојат до 2 години неупотребувани при температура од 20°C
 • Достапно во V0 верзија на куќиште
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB industrial power, сертифицирани со ISO 9001
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Oдобрување: UL (Underwriter Laboratories), DNV GL (Germanischer Loyd)

 

Повеќе: Превземи каталог