Батериите од палетата на Sonnenschein A500 обезбедуваат големи капацитети за многу различни намени. Овие батерии успешно се користат повеќе 20 години во најразлични инсталации насекаде низ светот. Успехот на A500 батериите доаѓа од супериорна dryfit Gel технологија, достапна во широк опсег на капацитети, обезбедувајќи решение за најразлични потреби.

 

Придобивки:

 • Dryfit Gel – VRLA технологија
 • Најниска потрошувачка на енергија – заштеда на трошоци
 • Робустен дизајн – отпорен при тешки услови
 • Заштита од длабоко празнење – продолжена испорака на енергија
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

 

Спецификации:

 • Номинален капацитет 1.20 – 200 Ah C20
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум, за зголемена стабилност и отпорност на корозија
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација
 • Класификација според EUROBAT 2015: Повеќе од 12 години животен век
 • Мало самопразнење – може да стојат до 2 години неупотребувани при температура од 20°C
 • Дизајнирани во согласност со IEC 60896-21/-22
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Oдобрување: UL (Underwriter Laboratories), DNV GL (Germanischer Loyd)
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB industrial power, сертифицирани со ISO 9001

 

Повеќе: Превземи каталог