Marathon M-FT

Дизајнирани за издржливост во телекомуникациони и електрични апликации, Marathon M-FT серијата обезбедува високи перформанси и сигурност при средни и долготрајни празнења. Локацијата на терминалите на предниот дел (наспроти горниот дел) на батериите во голема мера го олеснува инсталирањето и одржувањето на производот што се поставува во затворен орман или на стандардно лежиште за релејни рег носачи.

Придобивки:

 • Преден дизајн на терминалот – лесен пристап за побрза инсталација и одржување
 • Издржливо полипропиленско куќиште (достапно и во огноотпорна верзија) – го одржува структурниот интегритет при повисоки оперативни температури
 • Кратко време на полнење
 • Оптимална густина на енергија – заштедува простор
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

Спецификации:

 • Апсолутно без одржување за целиот животен век
 • AGM (Absorbent Glass Mat) технологија со висока компресија
 • Номинален капацитет 35-200 Ah
 • Класификација според EUROBAT 2015: Повеќе од 12 години животен век
 • Централно дегасирање
 • Достапно во огноотпорно UL-94-V0 верзија на куќиште
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум, за зголемена стабилност и отпорност на корозија
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација
 • Мало самопразнење
 • Дизајнирани во согласност со IEC 60896-21/-22
 • UL (Underwriter Laboratories) одобрување за блок изведбата
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB Industrial Power, сертифицирани со ISO 9001

Повеќе: Превземи каталог