Marathon L/XL

Дизајнирани за издржливост во телекомуникациони и електрични апликации, Marathon L/XL серијата обезбедува високи перформанси и сигурност при средни и долготрајни празнења.

Придобивки:

 • Робусен дизајн – за максимален животен век
 • Голем избор на капацитети и напони
 • Кратко време на полнење
 • Оптимална густина на енергија – заштедува простор
 • Комплетно се рециклира – многу ниска емисија на CO2

Спецификации:

 • Апсолутно без одржување за целиот животен век
 • AGM (Absorbent Glass Mat) технологија со висока компресија
 • Номинален капацитет 14-575 Ah
 • Класификација според EUROBAT 2015: Повеќе од 12 години животен век
 • Достапно во огноотпорно UL-94-V0 верзија на куќиште
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум, за зголемена стабилност и отпорност на корозија
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација
 • Мало самопразнење
 • Дизајнирани во согласност со IEC 60896-21/-22
 • UL (Underwriter Laboratories) одобрување за блок изведбата
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67)
 • Произведени во Европа, во производните погони на GNB Industrial Power, сертифицирани со ISO 9001

Повеќе: Превземи каталог