NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
Marathon
Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
>> Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални Кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактSonnenschein EPzV и EPzV-BS серии

(VRLA ќелии - dryfit gel технологија)

EPzV и EPzV-BS сериите се погодни за сите намени во магацини и складишта. Може да се користат за вилушкари, машини за чистење, како и за електрични возила. Благодарение на својата работна сигурност, овие модели се особено препорачливи за прехранбената, фармацевтската и хемиската индустрија.


Главни технички особини:

 • Минимално одржување (не е потребно надополнување со вода), valve regulated ќелии со електролит во гел состојба
 • Грешките при одржување се минимизирани
 • Нема загадување или корозија поради истекување на електролитот
 • Многу мало самопразнење
 • Екстремно мало испарување при работа
 • Карактеристиките на ќелиите и батериите се во според EN 60 254 – 2 и IEC 254 – 2
 • Произведени се во согласност со DIN/EN ISO 9001
 • Може да се рециклираат
 • Опционално: ATEX верзија (заштита од експлозија)

Специјални карактеристики на батериите до 15 kWh за мали и средни оптоварувања:

 • 80% длабочина на празнење до 15 kWh
 • Електрично полнење до 8 часа
 • Можно е посредно полнење
 • Брзо електрично полнење

Sonnenschein GF-Y ранг (dryfit A500 Cyclic)

(VRLA block батерии – dryfit технологија)

GF-Y рангот на блокови е особено погоден за статични и подвижни уреди, за апликации како електрични чамци, коли за голф, инвалидски колички и скутери.


- 450 циклуси според IEC 254 – 1 со 75% DOD


Sonnenschein GF-V ранг (dryfit traction Block)

(VRLA block батерии – dryfit технологија)

GF-V рангот на блокови се погодни за употреба при тешки индустриски услови. Се употребуваат и за влечни возила, подвижни кревачки работни платформи, машини за чистење, возила за палети, електрични автомобили и автобуси.


- 700 циклуси според IEC 254 – 1 со 75% DOD


2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com