NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
Marathon
Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
>> Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални Кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
Контакт


EXIDE MAXXIMA батерии

Технички карактеристики:

 • Зголемена активна електрода;
 • Робусна конструкција;
 • Херметички затворена батерија со рекомбинација;
 • Робусна вреска помеѓу ќелиите со користење на чисти материјали и легура од олово и калај без присуство на антимон;

Придобивки:

 • Овозможува стартување во сите временски услови (стартување на ладно);
 • Брзо полнење;
 • Голема отпорност од вибрации;
 • Зголемен животен век (во споредба со конвенционалните стартни батерии);
 • Апсолутно без одржување;
 • Ограничен ризик од протекување во случај на оштетување на кутијата на батеријата;
 • Мало самопразнење;

Примена:

 • Кај мотори со проблематично стартување (поради сезонска употреба, како: трактори, фармерски возила итн…);
 • Услужни возила (како помош на патишта итн…);
 • Возила каде што е потребно доверливо стартување при различни температури (како вилушкари, градежни машини, итн…);
 • Возила за кратки растојанија;
 • Возила кои се корисат при екстремни теренски услови;
 • Идеални се за употреба кај возила за сезонска примена;
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com