NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
Marathon
Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактExide Technologies Industrial Energy

Exide Technologies Industrial Energy

Exide Technologies Industrial Energy е глобален лидер во решенијата за складирање на електрична енергија за сите поголеми апликации и потреби за резервно напојување. Примената за резервно напојување вклучува комуникациони / податочни мрежи, UPS системи за компјутери и контролни системи, системи за производство и дистрибуција на електрична енергија, како и широк спектар на други индустриски апликации за кои што е потребно резервно напојување.

Со силна производствена база во Северна Америка и Европа и глобална распространетост во продажбата и сервисот (во повеќе од 80 земји), Exide Technologies Industrial Energy е во најдобра позиција да ги задоволи потребите за резервно напојување како локално, така и ширум светот.

Врз основа на повеќе од 100 години на технолошки иновации, одделот за Индустриска Енергија е лидер во индустријата со најпознатите брендови за резервно напојување како: Absolyte, Sonnenschein, Marathon, Powerfit, Sprinter и Flooded Classic. Тие се одликуваат со квалитет, доверливост, перформанси на сите пазари каде што се употребуваат.

Exide Technologies се особено горди на својот ангажман во зачувување на околината. Нивната Total Battery Management програма, која е целосен пристап во производството, дистрибуцијата и рециклирањето на оловните батерии, е развиена со цел да осигура сигурен и одговорен животен циклус на сите свои производи.


Sonnenschein Solar батериите се специјално дизајнирани за примена во апликации со мали или средни побарувања. Повеќе >>


Powerfit батериите се VRLA (Valve Regulated Lead Acid) батерии со можност за повторно полнење. Одлична комбинација помеѓу можности за складирање на енергија и доверливост. Повеќе >>


ClassicOGi батериите се оловни батерии со течен електролит кои бараат многу мало одржување. Поради одличното ниво на напон во сите услови на оптоварување тие се идеални за примени со високи струи и кратки времиња на празнење. Повеќе >>
Liberator

Иновативниот концепт на Liberator батериите на Exide Technologies Industrial Energy воведува нови стандарди во тракционите (Motive Power) ќелии.

Liberator батериите се идеален избор и за системи со мало и за системи со големо оптоварување.

Повеќе >>Classic EPzS и EPzB ранг (Flooded tubular ќелии)

Технологија на течни оловни батерии е економична и докажана во доменот на транспорт и пренос на материјали. Exide Technologies продолжува со подобрувањето на оваа технологија и може да обезбеди производи со голем капацитет.

Повеќе >>


Sonnenschein A400 series

Успехот на Sonneschein A400 батериите доаѓа од супериорната dryfit технологија; - Одличен капацитет за складирање комбиниран со долг животен век;

Classic EPzS и EPzB ранг

Технологија на течни оловни батерии е економична и докажана во доменот на транспорт и пренос на материјали. Exide Technologies продолжува со подобрувањето на оваа технологија и може да обезбеди производи со голем капацитет.
 

Classic EnerSol T series

Classic EnerSol се универзални батерии, со мала потреба од одржување за средни индустриски соларни системи. Типични примени се мали соларни системи и системи со користење на моќноста на ветерот, викендички итн.
 

повеќе >>

повеќе >>

повеќе >>


Наша препорака:
· Sonnenschein - dryfit gel технологија
A400, A700, Solar
 
· Marathon - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
Marathon L, Marathon M
 
· Powerfit - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
S500
 
· Sprinter - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
Sprinter P
 
· Classic OGi  
· Liberator  
· Sonnenschein (VRLA ќелии - dryfit gel tehnologija)  Преземи:
· Потребен ви е Adobe Acrobat©Reader за да може да ги прочитате документите кои се дадени на нашата веб страница.

Преземи го програмот!
 
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com