NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
Marathon
Powerfit
>> Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални Кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактSprinter P series

 • Екстремно моќните и компактни AGM (Absorbent Glass Mat) батерии од Sprinter P серијата се идеален извор на енергија за непрекинато напојување и се посебно погодни за намена во UPS системите;
 • Одлични перформанси со високи струи во комбинација со долг век на употреба;
 • Без потреба од одржување во текот на употребата;
 • Моќност (15 минути) од 570 – 4060 W/од 12V единица;
 • 10 години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет);
 • Материјал на куќиште според UL 94-HB;
 • Во согласност со IEC 896-2;
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација од 99%;
 • Многу мал степен на самопразнење;
 • Мало време потребно за повторно полнење;
 • Отопрност против длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Може потполно да се рециклира;
 


Sprinter S series

 • Стандардни карактеристики: Подобрени полипропиленски контејнер и капак;
 • Опционално: Огноотпорен контејнер и капак во согласност со UL94-V0
 • Патентиран “Diamond Side-Wall” дизајн за задржување на формата при високи температури;
 • High compression AGM (Absorbent Glass Mat) технологија за гасна рекомбинација поголема од 99%;
 • Ултра тенка, позитивна плоча од сребро, калциум и олово со животен век од 8 години при 25°C и 10 години при 20°C;
 • Терминали од бакарна легура за полесна монтажа и одржување;
 • Multicell дизајн за побрза инсталација;
 • Можност за работа во хоризонтална и во вертикална положба;
 
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com