NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
>> Sonnenschein
Marathon
Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактSonnenschein Solar

Sonnenschein Solar
Sonnenschein Solar батериите се специјално дизајнирани за примена во апликации со мали или средни побарувања. Предностите на VRLA (Valve Regulated Lead Acid) батериите без одржување се подобрени со користењето на широкоприфатената и призната dryfit технологија. Типични примени се викенд куќички кои немаат друг извор на енергија, потоа соларни станици, сообраќајни знаци, паркинзи, безжични телефони за итни потреби како и други примени во областа на напојување на уреди за безбедносни потреби.


Sonnenschein Solar Block
Sonnenschein Solar Block батериите се одликуваат со голема моќност и доверливост во невообичаени услови на работа. Наоѓаат примена во приватните објекти како викендички, вили, кои имаат повеќе уреди за напојување. Се употребуваат и во индустриските соларни системи, мали соларни и ветерни станици, јахти, мерни станици и уреди за безбедносни потреби.


Sonnenschein A600 Solar
Sonnenschein A600 Solar батериите се развиени за употреба во апликации со средна и голема потреба од соларно напојување. Можноста за рециклирање и големиот животен век без потреба од полнење го прават овој батериски систем препорачлив за разни намени. Ова се VRLA (Valve Regulated Lead Acid) батерии во dryfit технологија апсолутно без потреба од одржување. Типични примени се соларните и ветерните станици, компаниите за дистрибуција на моќност, телекомуникациите, железниците, како и многу други напојувања за опрема за безбедносни потреби.

Sonnenschein A400 series

Успехот на Sonneschein A400 батериите доаѓа од супериорната dryfit технологија; - Одличен капацитет за складирање комбиниран со долг животен век; - Благодарение на Sonnenschein dryfit технологијата батериите се користат апсолутно без одржување;

Sonnenschein A500 series

7 години животен век при 20°C температура на амбиент; - Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум; - Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација; - До 2 години животен век неупотребувани, без потреба од полнење при 20°C поради многу малото сопствено празнење; - Кратко време на полнење;
 

Sonnenschein A600 series

Две опции: - А600 за вертикална инсталација; - А600 WE за хоризонтална инсталација; - Одлични особини за штедење енергија покрај високата доверливост;
 

повеќе >>

повеќе >>

повеќе >>
Sonnenschein A700 series

Спецификација:

 • Успехот на Sonneschein A700 батериите доаѓа од супериорната dryfit технологија;
 • Можност за големо струјно празнење со одличен капацитет за складирање;
 • Благодарение на Sonnenschein dryfit технологијата батериите се користат апсолутно без одржување;
 • Номинален капацитет 21 - 280 Ah C10;
 • 12 и повеќе години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет од C10);
 • Полипропиленска (PP) кутија;
 • Конструкција од дебели плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Блокови од 6V и од 4V;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација;
 • До 2 години животен век неупотребувани, без потреба од полнење при 20°C поради многу малото сопствено празнење;
 • Кратко време на полнење;
 • Отопрност при длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67);
 • Може потполно да се рециклира;

Sonnenschein - dryfit gel технологија:
 1. A400 (карактеристики)
 2. A500 Gel (карактеристики)
 3. A600 (карактеристики)Наша препорака:
· Sonnenschein - dryfit gel технологија
A400, A700, Solar
 
· Marathon - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
Marathon L, Marathon M
 
· Powerfit - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
S500
 
· Sprinter - AGM (Absorbent Glass Mat) технологија
Sprinter P
 
· Classic OGi  
· Liberator  
· Sonnenschein (VRLA ќелии - dryfit gel tehnologija)  
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com