NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
Marathon
>> Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални Кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактPowerfit S300 series

 • VRLA (Valve Regulated Lead Acid) батерии со можност за повторно полнење;
 • Одлична комбинација помеѓу можности за складирање на енергија и доверливост;
 • Без потреба од одржување во текот на целиот животен век;
 • Номинален капацитет 1,2 - 40 Ah;
 • 5 години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет);
 • Материјал на куќиште според UL 94-V0;
 • Во согласност со IEC 896-2;
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација од 99%;
 • Многу мал степен на самопразнење (околу 3% месечно при 20°C);
 • Отопрност против длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67);
 • Може потполно да се рециклира;
 


Powerfit S500 series

 • Специјално дизајнирани за безбедносни напојување и UPS, Powerfit S500 батериите со карактеристиката на високо струјно празнење се перфектни за овие намени;
 • Одлична комбинација помеѓу складирање енергија и перформанси со големи струи;
 • Без потреба од одржување во текот на целиот животен век;
 • Номинален капацитет 25 - 185 Ah;
 • 7 години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет);
 • Материјал на куќиште според UL 94-HB;
 • Во согласност со IEC 896-2;
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација од 99%;
 • Многу мал степен на самопразнење (околу 3% месечно при 20°C);
 • Отопрност против длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67);
 • Може потполно да се рециклира;
 
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com