NikomPOWER
NikomPOWER
За нас
Батерии
Индустриски
Sonnenschein
>> Marathon
Powerfit
Sprinter
Classic
Тракциони
Liberator
Sonnenschein
Classic
Drysafe (VRLA–AGM)
Стартни
Exide Gel
Maxxima
Classic стартни
Акумулатори за моторцикли
Напојување
SATV-CATV
Коаксијални Кабли
Интерактивни Хотелски Системи
Портфолио
КонтактMarathon L

 • Marathon L обезбедува солиден пакет за складирање на електрична енергија во AGM (Absorbent Glass Mat) рангот;
 • Одлични перформанси со високи струи комбинирани со долг век на употреба;
 • Без потреба од одржување во текот на целиот животен век;
 • Номинален капацитет 14 - 575 Ah;
 • 12 години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет);
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација од 99%;
 • Многу мал степен на самопразнење;
 • Кратко време на повторно полнење;
 • Отопрност против длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67);
 • Може потполно да се рециклира;
 


Marathon M

 • Стандардно: Подобрен полипропиленски контејнер и капак;
 • Опционално: Огноотпорен контејнер и капак во согласност со UL94-V0;
 • Патентиран “Diamond Side-Wall” дизајн за задржување на формата при високи температури;
 • High compression AGM (Absorbent Glass Mat) технологија за гасна рекомбинација поголема од 99%;
 • Ултра тенка, позитивна плоча од сребро, калциум и олово со животен век од 10 години при 25°C;
 • Терминали од бакарна легура за полесна монтажа и одржување;
 • Multicell дизајн за побрза инсталација;
 • Можност за работа во хоризонтална и во вертикална положба;
 

Marathon FT

 • Marathon FT батериите се одличен AGM power пакет кој нуди поедноставен концепт за модуларно напојување;
 • Без потреба од одржување во текот на целиот животен век;
 • Номинален капацитет 35 - 200 Ah;
 • 12 години животен век при 20°C температура на амбиент (80% преостанат капацитет);
 • EUROBAT класификација: Батерии со долг век;
 • Дизајнирани според IEC 896-2;
 • UL 94-V0 верзијата е во согласност со BS 6290 Part 4;
 • Конструкција од плочи во форма на решетка составени од легура од олово и калциум;
 • Многу мало испарување поради внатрешната гасна рекомбинација од 99%;
 • Многу мал степен на самопразнење;
 • Кратко време на повторно полнење;
 • Отопрност против длабоко празнење според DIN 43 539 T5;
 • Погодни за сите видови транспорт (IATA, DGR clause A 67);
 • Може потполно да се рециклира;
2006 © Сите права се задржани. | NikomPOWER, Македонија | www.nikompower.com